Mokarico - Najpriznatija mešavina za pripremu pravog italijanskog espresa. Predstavlja rezultat uravnoteženosti između kiselosti, arome, ukusa i slatkoće, koja je postignuta mešanjem brazilske kafe Santos, oprane arabike iz Indije, etiopske kafe (karakteristične po cvetnim notama) i afričke arabike.
 
Mokarico - Columbia - italijanski slatki espreso. Brazilska Arabika sa prirodnom punoćom ukusa i sa slatkom aromom, pomešana sa Robustom, stvara jednu slatku  mešavinu, čokoladnog i potpunog ukusa. Pobednik na internacionalnom Coffee Tasting (ICT) 2006 za kategoriju domaći espreso.
 
Mokarico - Rossa- najbolji predstavnik napuljskog ukusa. Mešavina koja se sastoji od  Robuste i Arabike, koja je prikupljena sa područja od Centralne Afrike pa sve do Vijetnama i Indije. Ukus je intezivan i začinjen, gde dominiraju arome čokolade i vanile.
 
Mingo - Carioca - slatka italijanska mešavina za espreso. Mešavina najboljih brazilskih kafa, Arabika sa punim ukusom i slatkom notom, pomešana sa prirodnom Robustom, zajedno daju jedan proizvod sa slatkom, čokoladnom aromom i punim ukusom.
 
PORUČITE ODMAH »

Kako dobiti savršen espreso od Mokarico kafe? 

Potrebno je ispoštovati neke od osnovnih parametara:

  • 7,00 gr - 7,50 gr – potrebna količina mlevene mešavine kafe, najbolje sveže mlevena neposredno pred pripremu
  • 88 stepeni - potrebna temperatura vode
  • 9 bara - pritisak
  • 25 sec - najbolji vremenski interval da se napravi savršen espresso
  • 25 ml - dovoljna količina kafe u šoljici uključujući i penu
  • 67 stepeni - temperatura koju kafa mora da ima u šoljici.

Rezultat:

krema sa bojom lešnika, skoro braon sa svetlijim nijansama, sa gustom teksturom, bez mehurića, intezivan miris, sa notom cveća, voća, pečenog hleba i čokolade. Ukusi koji se zadržavaju u ustima par desetina sekundi, a ponekad i par minuta. Ukus je potpun, konzistentan i baršunast: kiselina i gorčina su izbalansirane bez dominacije jedne naspram druge.
 

To je pravi italijanski espreso, to je Mokarico kafa!