Ko bira kafu Mokarico, bira kvalitet pravog italijanskog espresa

​​​​​​​​​​​​​​

Ponuđene mešavine su rezultat savršenog balansa između kiselosti, arome, ukusa i slatkoće, imaju zaokružen ukus, sa prijatnim notama kakaa, karamele i citrusa. Sve mešavine se sastoje iz kombinacija Arabike i Robuste različitog porekla, tako da se odlikuju punim, intezivnim i začinjenim ukusom. Sofisticirane kontrole prženja preko elektronskog nadgledanja temperature i vazdušnog hlađenja, garantuju jedan proizvod izvanrednog kvaliteta, koji se pakuje u specijalnu ambalažu, sa posebnim filterima koji ne dozvoljavaju ulazak spoljašnjeg vazduha.

Mokarico mešavine se mogu pohvaliti sertifikatima S.C.A. Speciality Coffee Association, I.N.E.I. – nacionalni institut italijanskog espresa (sertifikovano da su sve mešavine namenjene pripremi pravog italijanskog espressa), kao i ISO 9001, ISO 14001 (Zaštita životne sredine) i Sa 8000 (Etika).

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Mokarico - Najpriznatija mešavina za pripremu pravog italijanskog espresa. Predstavlja rezultat uravnoteženosti između kiselosti, arome, ukusa i slatkoće, koja je postignuta mešanjem brazilske kafe Santos, oprane arabike iz Indije, etiopske kafe (karakteristične po cvetnim notama) i afričke arabike. Kafa je pržena u zrnu i pakovana u vrećice od 1 kg.
Mokarico - Columbia - Sastoji se iz prirodne arabike iz Brazila, koja ima punoću i sladak ukus i prirodne robuste. Rezultat je slatka mešavina, punog ukusa sa notom čokolade. Pobednik na internacionalnom Coffee Tasting-u (ICT) 2006 za kategoriju domaći espreso. Kafa je pržena u zrnu i pakovana u vrećice od 1 kg.​​​​​​​
Mokarico - Rossa- Kombinacija veoma kvalitetne robuste sa različitih područja - prirodne iz Afrike i oprane iz Indije i Vijetnama, koje se mešaju sa arabikom iz Brazila. Rezultat je mešavina sa intezivnim i začinjenim ukusom, gde dominiraju ukusi čokolade i vanile - pravi napuljski ukus. Kafa je pržena u zrnu i pakovana u vrećice od 1 kg.
Mingo - Carioca - Mešavina najboljih brazilskih kafa, prirodne arabike punog ukusa i slatke arome pomešane sa prirodnom robustom, daju slatku mešavinu, punog i čokoladnog ukusa. Kafa je pržena u zrnu i pakovana u vrećice od 1 kg.
Lattiera 0,5 l
​​​​​​​
Lattiera 0,75 l
Tamper (pritiskač za kafu), fi 58 mm
Dekorater za cappuccino
Pošaljite nam upit
​​​​​​​

U ponudi od pratećeg materijala pored kafe imamo i beli i smeđi šećer, kašičice, salvete, keks, med, čokoladice...

Više o samom reklamnom materijalu i ponudi možete pogledati u brošuri

Za sva ostala pitanja pošaljite nam upit

Kako dobiti savršen espreso od Mokarico kafe? 

Potrebno je ispoštovati neke od osnovnih parametara:

  • 7,00 gr - 7,50 gr – potrebna količina mlevene mešavine kafe, najbolje sveže mlevena neposredno pred pripremu
  • 88 stepeni - potrebna temperatura vode
  • 9 bara - pritisak
  • 25 sec - najbolji vremenski interval da se napravi savršen espresso
  • 25 ml - dovoljna količina kafe u šoljici uključujući i penu
  • 67 stepeni - temperatura koju kafa mora da ima u šoljici.

Rezultat:

krema sa bojom lešnika, guste teksture, bez mehurića, intezivan miris, sa notom cveća, voća, pečenog hleba i čokolade. Ukus je potpun, konzistentan i baršunast. Kiselina i gorčina su izbalansirane bez dominacije jedne naspram druge.
 

To je pravi italijanski espreso, to je Mokarico kafa!